tisdag 14 februari 2012

Alla Hjärtans Dag 2012

Hej hopp!
Hoppas att ni alla har en bra Alla Hjärtans Dag!
I dag har klassen haft en "knasig" vikarie som hette Tina Valentin. Större delen av dagen har handlat om hjärtan, glädje och vänskap.
Först fick eleverna en läxa som går ut på att göra brasaker därhemma, för att sprida glädje till övriga familjemedlemmar. Det kan handla om att hjälpa till med olika sysslor eller att skriva en snäll lapp.
Sedan var det dags för en bilduppgift - med hjärtan naturligtvis!


Med hjälp av en hjärtmall och några pennstreck gjorde vi fina mönster.

Som vi färglade noga - det tog tid!

Och så här fint blev resultatet.

Alla som ville fick också en liten ansiktsmålning med hjärtan. Så populärt att även 3:or och 5:or passade på att smita in och få ett litet hjärta målat!





Efter allt hjärtmålande var det dags för god lunch och sedna delade vi på oss i två grupper. Flickorna pratade vänskap med Irene och pojkarna var med Annelie och Marica.


Samarbete, koncentration och avslappning. 

I dag fick pojkarna pröva en ny samarbetsövning som handlade om avslappning. En i varje par fick "ansiktsmåla" den andre - utan färg, bara med mjuka sköna penslar och mycket fantasi samtidigt som vi lyssnade på lugn skön musik. En nyttig övning där man får träna att slappna av och att vara mjuk och försiktig mot kamraten man "målar". Det var mycket uppskattat- det bästa på hela veckan enligt några pojkar.





Här "målas" en katt med mjuka fina penseldrag.
Skööönt!

Och här blir Marica en clown.


Det har varit en mysig Alla Hjärtans Dag i tvåan i dag!
Avslutningsvis ett par bilder på dagens "vikarie". :-)



Ardis bild av Tina Valentina

Och så den riktiga Tina Valentin!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar