tisdag 9 oktober 2012

Orientering och kunskapsmål

Idag var det orientering på förmiddagen. Alla eleverna i klass 1, 2a, 2b och 3 var vid Flatenbadet och tränade att läsa karta, springa och inte minst att samarbeta. Ricky och Daniel var med klassen eftersom jag, Annelie, som vanligt var på möte på tisdagsförmiddagen. Orienteringsdagen avslutades med korvgrillning.
Det var en trött och lite frusen skara elever som kom tillbaka till klassrummet vid tolvtiden. I morgon ska eleverna få skriva och rita om orienteringen. Kanske hamnar det lite bilder och texter här på bloggen.



Sista lektionspasset i dag ägnade vi åt att studera Kunskapens Hav lite närmare. Det finns ju oändligt många kunskapsskatter här, men vi tittade på vilka man förväntas ha fångat upp när man slutar trean. Det vill säga...vad står det i läroplanen att man ska kunna när man slutar årskurs 3. Att det är väldigt mycket insåg eleverna eftersom vi bara hann med att titta på målen i ämnet svenska - och det tog hela lektionspasset.
Det kommer att bli mycket mål-prat i skolan den närmaste tiden. Vi kommer att titta på målen för övriga ämnen och framförallt på de individuella mål eleverna har i sina IUPer.

Skepp o´hoj!

Annelie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar